23. januar 2010

Hvor ble det av Regionpartiet?

Skuffelsen var stor i landsdelen da søknaden om å arrangere Vinter-OL i Tromsø ble vraket. I sinne og frustrasjon ble Facebook-gruppen Republikken Hålogaland opprettet. Denne gruppen fikk stor tilslutning de første ukene etter Norsk Idrettsforbunds nordnorgesfiendtlige behandling av OL-søknaden. Initiativtakeren, Håkon Winther, ble så høy på pæra av oppmerksomheten han fikk at han likegodt var med på å starte et nytt politisk parti, kalt Hålogalandspartiet.

Har overgangen fra Facebook-gruppe til politisk parti vært vellykket?

Hålogalandspartiet skulle i første omgang være et separatistparti som gikk for selvstendig statsdannelse for den nordnorske landsdelen. Denne målsettingen har senere blitt endret til at Nord-Norge skulle være en delstat i forbundsrepublikken Norge. Om den nye målsettingen er mer realistisk enn den første er vanskelig å si.

Håkon Winther gikk etter få dager ut av styret i det nyopprettede partiet. Han mente at belastningen ble for stor og at han dessuten var utsatt for grov trakassering. Det siste i følge NRK Nordnytt 25. oktober 2008. Hvilke trakasserier partistifteren angivelig skal ha blitt utsatt for er det ingen som siden har spurt om.

Den nye partilederen, Per-Vidar Johansen, møtte jeg personlig da vi begge var publikummere i en TV-debatt. Da hevdet han at partiet hans gjorde krav på å bli tatt på alvor. De kom nemlig til å ta flesteparten av de nordnorske mandatene ved stortingsvalgene i framtiden, vi andre skulle bare passe oss.

Siden har den nyutsprungne blomsten i vår partiflora skiftet navn. Denne gang til Regionpartiet. Etter navneskiftet har det blitt dørgende stille fra den kanten. Det eneste stedet vi kan skimte livstegn fra Regionpartiet er på Twitter. Twitter er en nettjeneste der privatpersoner, firmaer og organisasjoner kan kommunisere med omverdenen gjennom korte meldinger. Regionpartiet har 28 followers som leser meldingene som sendes ut. La meg gjengi noen utdrag fra partiets Twitter-meldinger:

Regionpartiet om innvandring og integrering:

 • 11/07/2009: Nå må alle gi faen i å rakke ned på FRP's politikk. Ting kan ikke bli verre enn det er idag uansett. Gi Siv sjansen
 • 14/09/2009: Helt vantvittig at Tromsø som kan risikere å få verdens største moské midt i byen er knallrød. Hva faen er det som skjer?
 • 03/12/2009: God begynnelse for å få kontroll i Sveits: Noen i Norge som følger med? (om forbudet mot bygging av minareter)
Regionpartiet om klima:
 • 09/12/2009: Lurer på hvilke rapporter klima panelet i Køben har manipulert nå. Den såkalte klimakrisen er en VITS.
 • 14/12/2009: Støre/Gore rapporten som legges frem i Køben idag er reinspikka BLØFF. 2009 har vært året for krisemaksimering
 • 16/12/2009: Oppfordrer alle til å IKKE tro på klimamøtet i Køben. Bare juks og fanteri fra ende til annen. Nå lyver Støre også. Snart kommer avgiftene.
 • 06/01/2010: Global oppvarming my ASS. Politikerskapt for å øke avgifter til folket
Regionpartiet om politikere fra andre partier:
 • 27/07/2009: Erna Solberg mener Siv Jensen mangler lederegenskaper? Javel. Er ikke sikker på at rette person som uttaler seg.
 • 21/08/2009: Kristin Halvorsen er patetisk.
 • 14/09/2009: Vi får håpe Venstre kommer under sperregrensen
 • 14/09/2009: Synd at enkelte partier prøver å sabotere for FRP.
 • 14/10/2009: Sjokkert over inkompetansen til vår egen utenriksminister. Han har jo ikke gjort en dritt i Martine saken
 • 25/11/2009: Hvor lenge skal vi godta at vår statsminister framstår som en løgner? Kommer Erna eller Siw nå?
 • 09/12/2009: Jens Stoltenberg er en diktator. Fler og fler som skjønner tegningen
 • 11/12/2009: Huff Roger Ingebrigtsen. Nokka e det no med dæ bestandig. Et godt råd. HOLD KJEFT! (om vaksinekampanjen mot svineinfluensa)
 • 15/12/2009: Både hykler og diktator, han er folkevalgt? Damn, noe må gjøres (Om Jens Stoltenberg)
Noen hadde kanskje håpet at et nytt politisk parti ville bidra til å få Nord-Norge høyere opp på agendaen i den politiske debatten. I så tilfelle har de all grunn til å føle seg snytt. Regionpartiet bryr seg nemlig lite om politikk som har med den nordnorske landsdelen å gjøre. Fokuset er på innvandring, skatter og avgifter, politikerforakt og hatsk latterliggjøring av klimaproblematikken. Gjennom sine Twitter-meldinger avslører Regionpartiet at de hører hjemme i villniset av politiske mikroorganismer på ytterste høyre fløy. Der nyter de selskap med Fedrelandspartiet, Norgespatriotene og Kristent Samlingsparti og annet blåmugg.

Hvilken tillitsvalgt i Regionpartiet som forfatter disse meldingene får vi heller ikke vite. Vedkommende sitter skjult bak sitt feige dekke av anonymitet. Det synes imidlertid vanskelig å skjule at vedkommende kunne ha nytte av profesjonell hjelp til sinnehåndtering. Rent terapeutisk kan det sikkert være greit å dele sitt raseri og paranoia med omverdenen på sosiale nettmedier, skjønt det må være lov å tvile på at aktiviteten tjener Regionpartiets sak. Eller den nordnorske landsdelen, for den sakens skyld.

På Twitter sier Regionpartiet også at de står mye nærmere Frp enn Ap. Det er helt greit, men også overraskende. I forhold til det politiske utgangspunktet for Regionpartiet, er Frps løsninger helt i motsatt ende. Frp er mot regionreformen. Ja, de er imot et regionalt politisk nivå i det store og hele. De vil kun ha stat og kommuner. Frps politikere kjempet mot Tromsø-OL og de frydet seg offentlig over OL-avslaget. Når vi også vet at Frp vil fjerne stortingsmandater fra nordnorge for overflytting til valgkretser i sentrale strøk, ja da må vi andre spørre oss hva Regionpartiet egentlig driver med? Vet de det selv?

3 kommentarer:

 1. Partileder Per-Vidar Johansen hevder jeg kommer med horrible påstander om Regionpartiet og vurderer politianmeldelse. Les mer i dette innlegget

  SvarSlett
 2. Du Bernt du Bernt, du vet hvordan du skaffer deg venner du:-)
  Er litt usikker på hvorfor alle andre vet mer om konfliktene i Arbeiderpartiet enn det vi selv gjør...

  SvarSlett
 3. Per Vidar Johansen skriver i dag på Twitter:

  "hvis Tromsø AP og spesielt du selv, ikke kommer med en offentlig beklagelse til Regionpartiet, så kommer det en mediasak om dette!"

  Er det en trussel eller et løfte?

  SvarSlett

Hva synes du om innlegget? Gi meg en tilbakemelding.